L’ESTRANY, el monstre de Banyoles

 

Per tercer any consecutiu, L’Estrany obre les portes a la capital del Pla de l’Estany. Aquest festival pretén difondre propostes artístiques, corrents i estils compromesos, sobretot, amb la música electrònica, en qualsevol de les seves vessants. Poden trobar-s’hi també altres propostes, no necessàriament electròniques exclusivament, però obertes d’una o altra manera a noves sonoritats, actituds, o maneres d’entendre la música. El ventall d’estils coberts és enguany, com ha estat en les edicions anteriors, expressament ampli, en un intent d’abarcar un gran nombre de corrents artístics.

L’Estrany entén l’electrònica com una nova família d’instruments, no com un estil. Per això intenta donar cabuda a bandes i artistes que incorporen altres instruments i mitjans, a part dels estrictament electrònics. També valora l’experimentació, la fusió, l’ús de la veu, etc. Així mateix, es pretenen distingir les propostes de música en directe i les sessions de DJ, que utilitzen músiques prèviament produïdes i enregistrades per crear sessions musicals contínues i úniques. En tots els casos, però, es busca la interacció entre artista i públic, per mitjà d’actuacions conceptualment úniques i irrepetibles.

El festival pretén ser de gran interès pel public iniciat en l’electrònica, i arribar també a un públic més gran, obert a noves tendències. Aquest és un dels motius pels quals el ventall artístic és ampli, i pels quals el festival s’ha mantingut, fins ara, com a completament gratuït. La Porta Verda de Banyoles, associació cultural sense ànim de lucre, és el col.lectiu responsable de l’organització de L’Estrany, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles.

+ info i text : http://estrany.info/?p=42

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s