IV Festival Surpas: Funeral Party

Intro

El 30 de juny del 2011 la Associació Cultural OKNO i l’Associació Cultural Kutomo celebren la IV edició del FESTIVAL SURPAS: FUNERAL PARTY a l’Espai Jove Fontana de 19.00 a 24.00h. Aquest documental realitzat per Lumination Docs amb la col.laboració de OKNO i Kutomo, fa un emotiu repàs al que ha estat el festival SURPAS, quin problema li ha posat l’administració pública i les característica principals del sistema cultural del nostre país. Aquest documental s’ha fet amb algunes de les imatges gravades per Lluminós en l’última edició i amb una sèrie d’entrevistes que representen també a tots els altres artistes i col.laboradors. A tots ells: Moltes gràcies!

L’objectiu de la IV ed. del FESTIVAL SURPAS: FUNERAL PARTY és triple:

1. Celebrar el funeral del festival (que ha celebrat les seves tres primeres edicions a la localitat de Portbou a finals d’agost) per culpa de les noves polítiques culturals que impedeixen que pugui seguir desenvolupar-se de la manera com s’havia estructurat, és a dir, un festival organitzat en tres dies intensius a la frontera catalano-francesa sobre la base d’una cultura lliure i popular que vetllés per la hibridació de formats, l’eliminació de la distància que separa els artistes del públic, i la fallida de fronteres entre les diferents cultures, generacions i estrats socials.

2. Recuperar els 6.000 euros que el CoNCA ens reclama: revocació de la subvenció de la 3a ed. del festival perquè la partida de subvencions del pressupost total final era inferior respecte la versió inicial, encara que s’hagi aconseguit mantenir les activitats, el calendari i ajustar el festival a les possibilitats econòmiques del mateix. L’entrada de 8 euros es destinarà a cobrir aquesta injusta reclamació d’un organisme (Conca) que ha quedat per llei absorbit pel nou Institut de la Creació i els Empreses Culturals (anterior ICIC).

3. Ser un node més del debat públic actual que hi ha entorn la regulació i projecció de les polítiques culturals catalanes i espanyoles que determinaran el futur cultural del país i dels seus creadors i agents culturals.

+ info i text: http://festivalsurpas.org/funeral/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s