GIJON també existeix!

Òptica o1o

Del 21 al 23 d’Oct

Més de 200 artistes i al voltant de 20 galeries d’arreu del món participen cada any a Òptica. A més de festes i altres activitats lúdiques, el Festival s’estructura, fonamentalment, a partir de les següents seccions:

Artistes independents: un dels punts essencials a l’hora de definir la filosofia d’Òptica és la defensa de l’anomenat “interclassisme curricular de l’art”. Aquesta és una pràctica que permet no només gaudir del valor de les obres en si, sinó també fer lectures creuades dels llenguatges que es donen en els diferents circuits artístics i grups generacionals, a més de facilitar la difusió de nous talents.

Galeries: la participació de les galeries reforça i enriqueix la programació del Festival.

Secció informativa: Aquesta secció, no competitiva, ens aproxima a projectes internacionals de difusió de la cultura audiovisual, els quals tenen entre els seus objectius:

-Fomentar l’expressió creativa de les persones i motivar una reflexió sobre el seu entorn.
-Crear un espai per a l’educació informal, la innovació i la creativitat.
-Estimular l’intercanvi d’idees, el debat i la discussió.

Trobades amb artistes: Aquest apartat conforma un format d’intercanvi d’experiències en què es trenca la frontera existent entre el creador i el seu entorn. D’aquesta manera, alguns dels artistes participants possibilitaran el diàleg amb el públic assistent a través de diverses activitats.

En les passades edicions, a més d’alguns creadors espanyols, van visitar el Festival artistes de països com els Estats Units, Mèxic, Argentina, Xile, Perú, Regne Unit, França, Grècia, Alemanya o el Japó.

Performances: Directes audiovisuals d’artistes internacionals que fusionen la imatge i el so donant lloc a obres d’art efímer executades en temps real.

Festes: Amb aquest tipus d’activitats s’aconsegueix trencar el encotillament que viu, en general, el món de l’art, oxigenant i establint un canal bidireccional entre el creador i l’entorn social que l’envolta. D’aquesta manera, es possibilita l’acostament d’un major nombre de persones a l’exploració audiovisual, el que suposa una oportunitat iniciàtica única.

Però hem programat aquesta sèrie d’actes des de l’equilibri, preservant, per sobre de tot, l’essència del Festival: el videoart.

text substret de:
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s