ELs Ocells volen baix

Rara Avis /)/ redFrik /)/ EVOL

via L¡ULL CEC

Rara Avis és un projecte col·lectiu d’investigació musical que recrea cants i sons d’ocells a través de la síntesi generativa de l’àudio. El projecte, a punt de ser publicat per ALKU, inclou peces de Chris Brown, Oswald Berthold, Anders Dahl, Roc Jiménez de Cisneros, Fredrik Olofsson, Tim Perkis i Peter Worth. Tots ells van escriure programes generatius que imiten o recreen el cant dels ocells mitjançant diverses tècniques de síntesi sonora.

redFrik realitza trucs amb so, visuals i dispositius electrònics. En el seu moment va estudiar composició i trompeta i també va compondre música per big bands. En l’actualitat els seus interessos estan centrats al voltant de les performance audiovisuals i el desenvolupament de programari, incloent improvisacions amb live coding i sistemes de feedback audiovisual.
Aquest vespre redFrik presentarà The Chaotic Singer (El Cantant Caòtic), una batalla entre un intèrpret humà i un software maliciós. Independentment de com de bé l’intèrpret “canti”, el programari sempre guanya. Aquesta peça audiovisual es basa en un treball anterior anomenat The Choir, The Chaos (El Cor, El Caos), el qual va ser encarregat per l’European Bridges Ensemble al 2009. En aquesta peça el cor també perdia sempre. The Chaotic Singer es va presentar per primer cop en directe a Corfú al maig del 2010.

En darrer lloc i a mode de presentació a Barcelona de Rave Slime, un nou 12 “de EVOL, Roc Jiménez de Cisneros executarà un set de música electrònica generativa amb el que revisitarà el clàssic so hoover seguint les pautes de la Radical Computer Music. El so hoover, popularitzat des de principis dels noranta per nombroses produccions musicals properes a la escena rave, té el seu origen en un preset del sintetitzador Roland Juno Alpha anomenat “What The?” i que fou creat per Eric Persing el 1986 poc després de ser anomenat cap de disseny de so de Roland Corporation.
EVOL és un col·lectiu de computer music fundat a Barcelona el 1996. Les seves obres han estat publicades per segells internacionals com Entr’acte, Mego, Presto!?, Diskono, Scarcelight, fals.ch o al seu propi,ALKU .

Dimarts 12.10.2010, 20:00h.

La Felpa. Mozart, 29. Barcelona. Metro Diagonal o Fontana.

7 €

http://lullcec.org/?p=1439

http://www.myspace.com/lafelpa

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s